Bekerfinale AZ-Feyenoord aan de Schiestraat

Bekerfinale AZ-Feyenoord aan de Schiestraat

Voor de vierde keer organiseren het AD Rotterdams Dagblad en de horecaondernemers aan de Schiestraat samen een voetbalfeest. Op zondag 22 april kunnen lezers met elkaar Feyenoord naar de KNVB-beker schreeuwen.

Een vloek of gewoon botte pech? Feyenoord leek vorig seizoen nagenoeg onverslaanbaar, maar zowel tijdens de eerste (2-1 tegen Ajax) als de tweede (de beruchte 3-0 tegen Excelsior) editie van het voetbalfestijn ging het fout voor de aanstaande kampioen. Gelukkig bleek er uiteindelijk toch geen vloek te rusten op het evenement. De kampioenswedstrijd tegen Heracles, die ook op een groot scherm door lezers werd bekeken, won Feyenoord glansrijk.

,,Gelukkig konden we de derde keer wel groot feest vieren”, zegt Paul van den Bosch, hoofdredacteur van het AD Rotterdams Dagblad. ,,Maar ook de twee keren dat Feyenoord verloor, is er geen wanklank gevallen. Ondanks de nederlaag bleven heel veel mensen na afloop hangen en nog een biertje drinken. Dat maakt wat wij organiseren zo bijzonder, vind ik. Het is niet alleen een voetbalfeest, maar vooral een feest voor het hele gezin. Die sfeer willen we ook dit jaar weer creëren.”

Bekerfinale

In totaal keken vorig jaar duizenden mensen op de grote schermen aan de Schiestraat naar de kampioensrace van Feyenoord. Zondag 22 april vindt de vierde editie van het feest plaats tijdens de bekerfinale AZ-Feyenoord. ,,Ook dit jaar slaan de horecaondernemers de handen weer ineen”, zegt Aziz Yagoub van Annabel. ,,Heel het gebied wordt één groot evenemententerrein met alles erop en eraan, inclusief foodtrucks en RuhrGold pils van de tap. Het wordt net zo’n groot familiefeest als vorig jaar. Niet alleen voor de Feyenoordfans, maar voor alle Rotterdammers. Iedereen kan bij ons de wedstrijd komen kijken.”

Naast Annabel zijn ook Biergarten, BAR en projectontwikkelaar LSI bij de organisatie van het voetbalfeest betrokken. En een feest kunnen de Feyenoordfans wel gebruiken. Want de resultaten zijn wel iets minder dan in het kampioensjaar, erkent ook Van den Bosch. ,,We zijn vorig seizoen een beetje verwend geraakt, maar echt veel spanning is er dit jaar nog niet geweest. Dat maakt deze middag extra mooi. Het is een bijzondere wedstrijd, er staat echt wat op het spel.”

Ondanks het wat mindere jaar is ook Yagoub ervan overtuigd dat het op 22 april geen feest in Alkmaar zal zijn. ,,Dit is typisch Feyenoord, fan zijn is niet makkelijk. De beker is zeker geen troostprijs, die moet goed gevierd worden. En dat gaat goed komen bij ons. Daarbij heeft het team ook de stijgende lijn te pakken, dus gaan we het seizoen goed afsluiten.”

Bron: https://www.ad.nl/rotterdam/bekerfinale-az-feyenoord-te-zien-op-grote-schermen-aan-de-schiestraat~a975be20/NederlandsEnglishDeutschKiswahili