RuhrGold staat voor natuurzuiver en perfect uitgebalanceerde smaken.

Brouwerij RuhrGold

Ruim 150 jaar wordt bier gebrouwen in onze private brouwerij in de buurt van Marsberg, Sauerland Duitsland. Het uitgebreide brouwerijgebied heeft drie eigen bronnen die zorgen voor vers bronwater. Wat uw RuhrGold bieren echter het meest onderscheidt, is ervaring en de passie voor ambachtelijk brouwen. Dit proeft u terug in het eindproduct.

Ambachtelijk brouwen heeft een lange traditie in de brouwerij. Al meer dan 150 jaar wordt er bier van de hoogste kwaliteit gebrouwen op het historische landgoed. Al zes generaties lang staat de private brouwerij bekend om haar “Natuurlijk RuhrGold”.

Sinds het brouwen in 1862 werd geïntensiveerd, heeft de brouwerij een mooie groei doorgemaakt. Onder de meester-brouwmeester Mergel, die in 1865 de verantwoordelijkheid voor de brouwerij overnam, brouwt hij bieren uit Westheim met een hoge reputatie. Tot op de dag van vandaag vormen de recepten van deze beroemde brouwmeesters de basis van enkele van onze unieke bieren.

Hermann Graf zu Stolberg-Stolberg, de overgrootvader van de huidige eigenaar, neemt het beheer over van het familiebedrijf en moderniseert de brouwerij. In 1882 liet Hermann Graf zu Stolberg-Stolberg voor de eerste keer een ondergistend donker bier brouwen, dat 50 jaar populair bleef vanwege zijn kwaliteit en smaak.

Aan het begin van de nieuwe eeuw werd het brouwerijbedrijf verder uitgebreid. Naast de bouw van een nieuw brouwhuis was verkoop van gebotteld bier een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de brouwerij. RuhrGold pils, weizen, radler en bock worden gebotteld zowel voor nationaal gebruik als voor export.

Sinds 2014 leidt meester-brouwer en bier sommelier Moritz Freiherr von Twickel nu in de zesde generatie, samen met zijn vader, de familie brouwerij, In 2012 werd groots het jubileum van het 150-jarig bestaan ​​de brouwerij gevierd.

Geschiedenis

Hoewel onze brouwerij ruim 150 jaar ervaring heeft met brouwen van pils, is het merk RuhrGold sinds 2015 op de Nederlandse markt beschikbaar en in de regio Dortmund al sinds 1979 bij geselecteerde gelegenheden.

Vanuit ons kantoor in Zaandam wordt het merk RuhrGold door een team van professionals zowel in Nederland als wereldwijd verkocht.

RuhrGold heeft de ambitie om in tien landen door te groeien naar minimaal een top 10 notering. Dit doen we door een intensieve samenwerking aan te gaan met distributeurs en contract partners.

RurhGold is beschikbaar als tank (pils), fust 50 liter (pils), fust 20 liter (pils, weizen), fles 33 cl (pils, weizen, bock en radler) en fles 50 cl (pils).