RuhrGold Weizen

RuhrGold Weizen is een natuurlijk ongefilterd tarwebier, traditioneel gebrouwen in Duitsland volgens het Reinheitsgebot. Puur bronwater, gist en geselecteerde tarwemout zorgen voorde karakteristieke
zachte weizensmaak.

[products columns=”4″ orderby=”title” order=”ASC” ids=”2223, 2239, 2251, 2229″]

Kenmerken RuhrGold Weizen

5,0%

ALCOHOLPERCENTAGE

5 – 7 °C

SERVEERTEMPERATUUR

Soort bier Bovengistend bier

Ingrediënten Water, tarwemout, gerstemout, hop

Gisting Lage gisting

Aroma / geur Vers graan, fruitig

Smaak Fruitig, gist, moutig, hop aroma’s

Kleur Goud- bronsgeel

Bitter EBU: 8

Textuur Licht met koolzuur

RuhrgoldSchild

Over RuhrGold

DE BROUWERIJ

Brouwerij RuhrGold maakt een smaakvolle Premium Pilsener die sinds 2015 in Nederland op de markt verkrijgbaar is. Een karaktervolle pils, met extra hop waar de ambachtelijke ingrediënten op het smaakpalet blijven liggen. De naam RuhrGold is afgeleid van rivier De Ruhr in het Duitse Ruhrgebied. RuhrGold is authentiek kwaliteitspils met een karaktervolle hopsmaak waardoor het pils een pittig karakter heeft.

PILS

Pils (ook pilsener of pilsner genoemd) is een soort bier dat voor het eerst door de Duitser Josef Groll in de stad Pilsen (Tsjechisch: Plzeň) in het voormalige Oostenrijk-Hongarije en het huidige Tsjechië. werd gebrouwen. De naam is afgeleid van de naam van de stad. Pils bevat ongeveer 5% alcohol. Het is een ondergistend bier met een goudgele kleur. Pils komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 4 graden Celsius. Standaard wordt pils gebrouwen uit mout, water, hop en gist, soms worden suiker en ongemoute granen (maïs, gerst en anderen) toegevoegd. Deze laatste ingrediënten verhogen wel het alcoholgehalte, maar voegen weinig toe aan de smaak. Soms wordt er ook karamel toegevoegd om de kleur donkerder te maken. Volgens het Duitse Reinheitsgebot is dit toevoegen van hulpstoffen, echter, hoogst ongebruikelijk.

Na het lageren wordt het bier meestal gefilterd, hierdoor ontstaat weliswaar een heldere vloeistof, maar een groot deel van de smaak gaat verloren. Daarom heeft pils de reputatie een vrij zwakke smaak te hebben. Zeker de grote merken gebruiken een commerciële receptuur die een zo groot mogelijk publiek moet aanspreken en daarom weinig karakteristiek is. Kleinere pilsbrouwers, zoals RuhrGold, komen vaker met uitgesproken hoppige, ongefilterde pilseners, die door de echte liefhebbers zo worden gewaardeerd.

Jij wilt een écht lekker pils schenken op jouw festival, in jouw clubhuis of in jouw horecagelegenheid? Met de juiste aandacht voor service, ondersteuning en kwaliteit? Natuurlijk RuhrGold!

Neem contact met ons op
NederlandsEnglishDeutschKiswahili