Hof Aarnink bij Losser… natuurlijk RuhrGold

Hof Aarnink bij Losser… natuurlijk RuhrGold

Twentse ondernemers blazen Hof Aarnink nieuw leven in en schemken natuurlijk RuhrGold

Hoewel restaurant Hof Aarnink een aantal maanden gesloten was, is de bekende horecagelegenheid op de grens van Nederland en Duitsland bij Losser sinds gisteren weer open. Met Karin Verbeek als kersverse eigenaar, schrijft Tubantia Enschede.

Het was liefde op het eerste gezicht. ,,Toen mijn partner Rob Weinreder en ik vanuit Losser kwamen aanrijden en Hof Aarnink in de verte zagen liggen, waren we al verkocht”, vertelt Karin, gezeten aan de stamtafel in het cafégedeelte van Hof Aarnink.

,,Zo aan de Dinkel, tussen die grote bomen en de weilanden, prachtig. En dan natuurlijk ook de plek precies op de grens van Nederland en Duitsland. Heel bijzonder.”

Kans

Verbeek heeft ongeveer haar leven lang in de horeca gewerkt. ,,Ik heb veel geleerd van mijn vader die ook in de horeca werkzaam was. Ik heb allerlei baantjes gehad, in een lunchroom, een café, een bistro en op diverse plekken in Twente.”

,,Maar nooit als eigenaar, dat was er gewoon niet van gekomen, tot nu. Deze kans in Losser kon ik niet laten lopen.”

Klussen

De afgelopen weken hebben Karin en Rob gebruikt om te klussen. Toch is er op het oog niet eens zoveel veranderd. “Dat wilden we ook niet”, vertelt Weinreder, voormalig eigenaar van restaurant ‘t Oale Bakkershoes in Hertme. Hij komt als werknemer in dienst bij Karin.

,,Aarnink heeft altijd z’n eigen sfeer gehad hebben wij begrepen, en daaraan willen we niet al te veel veranderen.” En dat geldt ook voor de menukaart. “We maken van Hof Aarnink een eetcafé met een goede kaart die past bij het restaurant en met pils, radler en weizen van Rurhgold. Ook gaan we ons nadrukkelijk richten op de lunch. Als ik zie hoeveel mensen hier dagelijks langskomen op de fiets, wandelend of aan het sporten, dan is er zeker markt voor een lunch.” Hof Aarnink bij Losser… natuurlijk RuhrGold

Bron: deondernemer.nlNederlandsEnglishDeutschKiswahili