Bekerfinale 2018… natuurlijk RuhrGold

Bekerfinale 2018… natuurlijk RuhrGold

Zondag 22 april is RuhrGold de trotse pils-partner van de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ op het Museumpark in Rotterdam. Niet de Schiestraat, maar het Museumpark is zondag het decor van het voetbalfeest van het AD Rotterdams Dagblad. Daar kunnen de voetbalfans de finale van de KNVB-beker bekijken op het grootste scherm van Nederland. Een nieuwe plaats betekent echter niet dat alles anders is ten opzichte van de eerdere edities van het lezersfeest. Lee Towers verhuist namelijk mee. ,,Het was fantastisch de vorige keer”, zegt Towers. ,,De saamhorigheid maakte het zo mooi. Hopelijk kunnen we er nu weer een feest van maken.”

Ook Paul van den Bosch, hoofdredacteur van het AD Rotterdams Dagblad, roemt de sfeer van vorig jaar. ,,Toen ik het feest bij PSV zag, moest ik steeds aan vorig seizoen denken, het feest in de Kuip en in de stad. Mensen snakken daar naar. Dan is het alleen maar mooi dat we dit op een nóg mooiere locatie in de stad kunnen doen. Meer ruimte voor de toeschouwers en de horeca en we laten de finale op een veel groter scherm zien. Plus dat Lee Towers ook nog komt optreden. De gemeente is hier ook blij mee. Buiten het veld kan er met dit gezinsfeest niks meer misgaan, lijkt me. Het is nu aan de Feyenoorders zelf.’’

Muziek

Towers verwacht dat het zondag een groot feest gaat worden. ,,Utrecht was ook geen gemakkelijk ploegje en die hebben we ook gewonnen. Ze moeten ook wel. Als er nog wat te halen valt, is het zondag. Verder zat er weinig muziek in dit jaar. Daarom verdienen de fans weer zo’n leuk feest als dat we zondag gaan organiseren in het park. Daar doen we het voor.”

Eerder gekochte kaartjes blijven uiteraard geldig voor de nieuwe locatie. Nog geen kaartje? Tickets voor het feest zijn te koop voor 10 euro via ad.nl/club. Kinderen tot 12 jaar kunnen, mits onder begeleiding, gratis naar binnen. Het terrein gaat om 15.00 uur open, de wedstrijd begint om 18.00 uur.

Bron: www.ad.nlNederlandsEnglishDeutschKiswahili