Brouwerij

BROUWERIJ RUHRGOLD

 

Ruim 150 jaar wordt bier gebrouwen in onze particuliere brouwerij in de buurt van Marsberg, Sauerland Duitsland. Het uitgebreide brouwerijgebied heeft drie eigen bronnen die zorgen voor vers bronwater. Wat uw RuhrGold-speciaalbieren echter het meest onderscheidt, is ervaring en de passie voor ambachtelijk brouwen, waarmee alle medewerkers dag in dag uit werken voor lokale brouwproducten.

 

Ambachtelijk brouwen heeft een lange traditie in uw brouwerij RuhrGold. Al meer dan 150 jaar wordt er bier van de hoogste kwaliteit gebrouwen op het historische landgoed. Al zes generaties lang staat de particuliere brouwerij bekend om haar “Natuurlijk RuhrGoud” Ontdek de geschiedenis achter de regionale bierspecialiteiten.

 

Sinds het brouwen in 1862 werd geïntensiveerd, heeft de brouwerij consequent bestaan. Onder de meester-brouwmeester Mergel, die in 1865 de verantwoordelijkheid voor de brouwerij overnam, kwamen bieren uit Westheim met een hoge reputatie. Tot op de dag van vandaag vormen recepten van ver buiten de beroemde brouwmeesters van het land de basis van enkele van onze unieke bierspecialiteiten.

 

Hermann Graf zu Stolberg-Stolberg, de overgrootvader van de huidige eigenaar, neemt het beheer over van het familiebedrijf en moderniseert de brouwerij. In 1882 liet Hermann Graf zu Stolberg-Stolberg voor de eerste keer een ondergistend donker bier brouwen, dat 50 jaar populair bleef vanwege zijn grote populariteit.

 

Aan het begin van de nieuwe eeuw werd het brouwerijbedrijf continu uitgebreid. Naast de bouw van een nieuw brouwhuis was de lancering van de verkoop van gebotteld bier een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de brouwerij. RuhrGold pils, weizen, radler en bock worden allen gebotteld zowel voor lokaal gebruik als voor de export.

 

Sinds 2014 leidt meester-brouwer en bier sommelier Moritz Freiherr von Twickel nu in de zesde generatie, samen met zijn vader, de familie brouwerij, In 2012 wer groots het jubileum van het 150-jarig bestaan ​​de brouwerij blijft continue groeien zowel inproductie als in duurzaamheid.

 

NederlandsEnglishDeutschKiswahili